ECHTSCHEIDING

Is een scheiding een einde of het begin van een andere toekomst?
Een (echt)scheiding is één van de meest stressvolle en ingrijpende gebeurtenissen in een mensenleven, ook als de scheiding tamelijk harmonieus verloopt.
Wat komt er allemaal bij kijken, hoe geef ik mijn leven opnieuw vorm? Hoe moet het met……? Allemaal vragen!
Ik hoor dan ook regelmatig mensen verzuchten : "Ik weet niet waar ik moet beginnen. Het is een warboel in mijn hoofd en ik kan niet helder denken."
Vaak brengt de scheiding veel veranderingen met zich mee; een verhuizing, het gezin dat uiteen valt, alleen komen te staan, met of zonder kinderen, de financiën enz.

Dat brengt een hoop geregel én emoties met zich mee. Afgezien van dat dat veel werk met zich meebrengt, roept dat, naast de scheiding zelf, de nodige (heftige) gevoelens op: verdriet, boosheid, angst, opluchting, verwarring, eenzaamheid, in de steek gelaten, bedrogen, schuldig, vreugde, trots en wellicht nog andere gevoelens…
Emoties die je misschien liever kwijt bent. Je kan er voor kiezen om al die ‘lastige’ emoties en gevoelens onder het kleed te vegen, al dan niet met behulp van bijv. drank, pillen, eten, sporten of iets dergelijks.

Naast het praktische geregel is het minstens zo belangrijk om ook aan jezelf te denken. Jij bent diegene die verder wilt/moet. Laat dan niet alle negatieve emoties de overhand krijgen waardoor je in rollercoaster terecht komt. Durf om hulp te vragen.

Kracht4you werkt op basis van EHBS (Emotionele Hulp Bij Scheiding). In 7 stappen op weg : de echtscheiding verwerken en op weg naar een nieuwe toekomst.

Wil je meer info over EHBS? Neem dan contact op.